Welke school verhuist naar Hocrasterrein?

Welke school verhuist naar Hocrasterrein?

Welke school verhuist er nu straks naar het Hocrasterrein? Kunnen leerlingen deze locatie wel echt veilig bereiken? In hoeverre moet en kan de omringende natuur beschermd worden? Wethouder Jorrit Eijbersen vraagt de raad van Gooise Meren om 75.000 euro beschikbaar te stellen om op dit soort vragen komend voorjaar gedegen antwoord te geven.


Artikel uit de Gooi- en Eemlander van vrijdag 27 november 2020. Tekst: Joyce Huibers


Welke school verhuist naar Hocrasterrein en kunnen leerlingen daar wel veilig komen? Gooise Meren wil 75.000 euro voor verder onderzoek, maar veel hangt af van monumentenstatus paardenstallen

Hoe zit het dan met de mogelijke monumentenstatus voor de paardenstallen van de voormalige renbaan Cruysbergen, wilde de PvdA weten. Die moeten gesloopt worden om een school en woningen te kunnen bouwen. Volgens Eijbersen komt daar volgende maand, als de raad ook over dit voorbereidingskrediet beslist, duidelijkheid over. Dan kan ook pas de volgende stap gezet worden.

Kans

De 75.000 euro moet betaald worden uit de reserve tijdelijke huisvesting onderwijs. D66 vroeg zich af of dit wel slim is. ,,Wat als de school er toch niet komt op deze plek, dan zijn we dat geld kwijt.” Eijbersen is er echter van overtuigd dat het Hocrasterrein geschikt is om een school te huisvesten. ,,Zowel het bestuur van het Willem de Zwijger College als dat van het Goois Lyceum zien ook mogelijkheden op deze plek. Met deze kans kunnen we straks miljoenen besparen op de kosten voor tijdelijke huisvesting van deze scholen. Een kans die we moeten wagen, zonder dat we veel risico lopen.”

Zuiver

Dat de eigenaar van het Hocrasterrein en initiatiefnemer minder bijdraagt (50.000 euro) in het voorbereidingskrediet noemt de wethouder niet vreemd. ,,Wij hebben gevraagd om in de plannen ook een school op te nemen. Veel zaken die we nu moeten onderzoeken staan in relatie tot die school. Dan is het wel zo zuiver dat we daar ook zelf aan bijdragen. De definitieve ontwikkelingskosten liggen straks uiteraard wel volledig bij de eigenaar.”

Eijbersen kreeg met zijn antwoorden alle partijen mee, behalve het GDP. Jan Kwekkeboom noemde het voorstel niet rijp voor besluitvorming. De partij snapt niet waarom de wethouder zo’n haast heeft. ,,Laten we nou eerst het besluit over de stallen afwachten een een akkoord op hoofdlijnen sluiten met een van de scholen voordat we verder gaan.”

Deel deze informatie via WhatsApp, Facebook, Twitter, LinkedIn of per e-Mail

 

Reageer via Facebook of Twitter