Inloopavond stedenbouwkundigplan Hocras-terrein

Inloopavond stedenbouwkundigplan Hocras-terrein

Op dinsdag 18 april is er een inloopavond met betrekking tot het stedenbouwkundigplan voor het Hocras-terrein. Het begint om 19:30 uur en duurt tot 21:00 uur. De informatie wordt door middel van informatie op panelen gedeeld. Iedereen kan naar het gemeentehuis komen en zich laten informeren,

Belangstellenden en omwonenden hebben een brief met deze informatie ontvangen, maar iedereen kan komen. Voor de brief van de gemeente, klik hier.

Op 28 september 2022 was er reeds een presentatie van het stedenbouwkundigplan voor de gemeenteraad. Hier stond een overvol bouwplan centraal met bijna 160 woningen, bedrijfsruimten en een grote middelbare school voor 1200 leerlingen. Voor het cultuurhistorische en uitermate zeldzame paardenstallencomplex van de voormalige Renbaan Cruysbergen is geen plaats. We vermoeden dat de informatie van 18 april aanstaande slechts in detail zal afwijken van wat eerder aan de raad is getoond.

We roepen iedereen op om te gaan kijken! Overtuig uzelf van het grote bouwvolume op iets minder dan vijf hectare grond. Dit plan ligt in het buitengebied van Gooise Meren en vergelijk dit eens met Crailo, ook in het buitengebied en eveneens te midden van kwetsbare natuur, waar de bouwdichtheid slechts een kwart is van wat voor het Hocras-terrein wordt voorgesteld. De nieuwe middelbare school ligt in de periferie van de gemeente, zodat leerlingen uit Naarden, Muiden en Muiderberg een lange reis moeten maken waarvan het laatste deel langs een drukke en gevaarlijke provinciale weg.

Opmerking bij de illustratie (van een eerdere presentatie): vergis u niet in de groene kleur die is aangegeven op het dak, het plein en rondom de school: dit is alles behalve natuur!

Deel deze informatie via WhatsApp, Facebook, Twitter, LinkedIn of per e-Mail

 

Reageer via Facebook of Twitter